måndag 23 mars 2009

Nu har jag hittat recept på perfekta scones!


Vad jag har letat och bakat mig igenom olika recept på scones. Jag tycker att dom flesta blir för smuliga och bara ramlar sönder. Ju mer havregryn eller grovmjöl desto smuligare är min uppfattning.


Scones ska gå snabbt och inte kladda. I mitt recept behöver du inte ens sätta ner fingrarna i skålen! Kan det bli bättre?




Gör så här:




Tio mellanstora sconesbullar




5 dl vetemjöl (byt gärna ut 2 dl mot havregryn eller grahamsmjöl)


2½ tsk bakpulver


½ tsk salt


1 dl flytande margarin


3 dl turkisk yoghurt




Blanda de torra ingredienserna och blanda i smör och yoghurt . Klicka i muffinsformar, gärna i en muffinsplåt och grädda 250 g i ca tio min.




Voila!




Så himla goda och snabba.




Ska försöka mig på att i veckan laga macaroons. Den franska maräng-mandel kakan.


Vi får se hur det går. Har hört att man kan köpa dem på nybrogatan någonstans. Någon som vet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar